Kjøp billetter nå
JImmie Vaughan

Stort artistslipp til august 2022!

Etter to år med pandemiutgaver av festivalen, kan vi endelig invitere til en festival i full størrelse igjen. Blant høydepunktene er Jimmie Vaughan, storebroren og læremesteren til Stevie Ray Vaughan, en artist som har vært ønsket tilbake til Notodden i mange år. I tillegg kommer bluesens største stjerneskudd Christone «Kingfish» Ingram, publikumsfavorittene i CC Cowboys og Spellemannspris-nominerte Adam Douglas.

Vi kan i dag også slippe amerikanerne Mitch Woods, Devon Gilfillian og Buffalo Nichols. Mitch Woods har spilt på Notodden ved flere anledninger og er et kjent navn for mange. Både Devon Gilfillian og Buffalo Nichols er nye bekjentskaper som høster lovord hvor enn de spiller. Nye norske og skandinaviske artister er Silver Lining, The Jelly Roll Men, Lisa Lystam Family Band og det spennende Telemarksbandet Resjemheia.

I år gjør vi også en spesialkonsert i Bok & Blueshuset. Denne gangen er det en tribute-konsert til Sven Zetterberg som skulle blitt 70 år i år. Han var en av Skandinavias største bluesnavn og fortjener en hyllest. Det planlegges også en større utstilling i forbindelse med festivalen.

– I to år nå har Notodden savnet festivallivet og folkehavet midt i byen. Det er karakteristisk for Notodden at festivaldeltakere og musikere setter sitt preg på bymiljøet. Vi har Norges største festivaltorg, gateblues, bakgårdsblues, bluescruise og festivalteltet Hovigs Hangar – alt dette midt i byen. Vi har arrangert to små pandemifestivaler i utkanten av sentrum. Nå kommer endelig sjelen og folkelivet tilbake. Dette har vi ventet på, og det er en glede å igjen kunne invitere til full festival, sier festivalsjef Jostein Forsberg.